El 2017 s’inicia des del Casal Cultural de Borgonyà el projecte de millora i actualització de la Biblioteca del Casal de Borgonyà. La Biblioteca ha estat en marxa des de la creació del Casal l’any 1991 i després de més de 25 anys en servei necessitava una actualització.

El procés de millora ha estat lent. Després de desmuntar els mobles vells per pintar la sala, s’han buscat noves prestatgeries que permetessin millorar la distribució dels llibres, s’han renovat els ordinadors i s’ha creat una zona infantil. Paral·lelament s’ha revisat tot el catàleg de llibres, descartant els llibres més vells i guardant els llibres antics de més valor històric a l’arxiu que custodia l’Associació de Veïns de Borgonyà. Només s’han deixat a la biblioteca els llibres més moderns i altres d’interessants.

El 2019 coincidint amb el canvi del gestió del Casal de Borgonyà s’ha reorganitzat el servei de biblioteca, es crea una nova sala de reunions i d’estudi annexa a la sala de la biblioteca. Així es millora l’ús dels espais dotant-los de millors comoditats.

  • La nova sala de reunions i d’estudi disposa d’ordinadors, conexió wifi i pissarra per permetre que s’hi facin reunions o treballs tant individuals com en grup amb totes les comoditats
  • La biblioteca passa a ser un espai de lectura, s’hi porten dues butaques per llegir còmodament  i es manté una taula per poder-hi estudiar si fes falta o al sala de reunions està plena.
  • El porxo i el jardí son el complement ideal per llegir, estudiar, fer un treball o una reunió en un espai agradable i a l’aire lliure amb totes les comoditats.

A partir d’aquí i gracies a donacions s’ha completat el catàleg actual, amb més de 2.000 llibres, i que podeu consultar més avall,.

El servei de biblioteca és complementari al Bibliobús que ens visita cada 15 dies.

Biblioteca

Catàleg digital de llibres:

Catàleg digital Biblioteca de Borgonyà (cercador amb diverses opcions de filtre)

Ja hem entrat al catàleg més de 2000 llibres! consulta’ls.

Equipaments:

  • Sala de reunions i d’estudi: Wifi, ordinadors d’ús públic, pissarra, endolls, taules i penja-roba.
  • Biblioteca: Wifi, butaques, espai de novel·les, espai de llibres de consulta i espai de llibres infantils

Us convidem a utilitzar també com a biblioteca el porxo i el jardí del Casal!

Horari:

La biblioteca està oberta en el mateix horari que el Casal.

En cas que vulgueu utilitzar la biblioteca o la sala de reunions i estudi fora de l’horari del Casal us podeu posar en contacte amb l’Associació de Veïns i us facilitarem una clau per accedir-hi.

Agraïments:

Biblioteques de Torelló, Vic, Ripoll, Taradell i Centelles i a tothom que ha cedit material.

Contacta’ns:

veins@coloniaborgonya.cat

Ubicació:

Casal de Borgonyà. Carrer Girona s/n