S’instal·len contenidors per recollir l’oli domèstic

L’Ajuntament instal·la un contenidor de recollida d’oli domèstic usat a Borgonyà (Plaça del mercadillo). Amb aquest nou contenidor facilitem a la ciutadania punts propers on llençar l’oli de cuina ja fet servir i fomentem que es pugui reciclar. El funcionament és fàcil. L’oli s’ha de posar en una ampolla de plàstic i abocar als contenidors de color taronja. Entre tots fem un municipi millor!

El funcionament és fàcil. L’oli s’ha de posar en una ampolla de plàstic i abocar als contenidors de color taronja. Serveix qualsevol ampolla i no cal que l’Ajuntament reparteixi bidons, com passa en altres municipis. L’oli per cuinar és un producte habitual a les llars, però, un cop utilitzat, si s’aboca pels desguassos a la xarxa de clavegueram provoca una greu agressió contra el medi ambient, ja que un litre d’aquest tipus d’oli pot arribar a contaminar fins a un milió de litres d’aigua. A més, pot malmetre les canonades. És per aquest motiu que l’Ajuntament vol fomentar la recollida d’oli domèstic i que la ciutadania no el llenci a l’aigüera. També es vol conscienciar que si aquest residu es separa i es tracta correctament, es pot reciclar i convertir en biodièsel, transformant cada litre d’oli en un de biodièsel. El biodièsel és un combustible biodegradable, que pot reduir les emissions de petites partícules sòlides emeses pels tubs d’escapament dels vehicles fins a un 50% respecte del gasoil convencional.

Enllaç a la noticia original: www.santvicencdetorello.cat/sinstallen-contenidors-per-recollir-loli-domestic

S’instal·len contenidors per recollir l’oli domèstic.