Des dels inicis de la Colònia de Borgonyà s'han practicat diversos esports, primer en descampats al voltant de la fàbrica i després en diversos espais habilitats expressament.

Borgonyà va ser un dels primers llocs de l'estat on s'hi va jugar a futbol, segurament degut a l'origen britànic dels fundadors de la colònia. Tot i això també s'hi ha jugat a tenis, voleibol, basquet, bitlles o tenis taula.

L'actual zona esportiva es va inaugurar el 12 d’octubre del 1924, situada al costat del riu Ter, a tocar del pont de la diputació, amb camp de futbol de gespa natural, vestidors i la pista poliesportiva, que encara es conserven, una pista de voleibol, de la qual en queden alguns vestigis, així com també un segon camp de futbol i un entorn enjardinat que actualment han desaparegut.

La zona esportiva ha estat greument malmesa per les riuades dels anys 1940, 1982 i 2018, tot i que s'han sortosament s'ha pogut rehabilitar.

Camp futbol Borgonyà

Camp de futbol

El camp de futbol de Borgonyà és l'espai més destacable de la zona esportiva. El terreny de joc amida 100 metres de llarg per 70 d’ample i és de gespa natural. A un costat s'hi troba la banqueta i a l'altre l'edifici històric dels vestidors així com també el "xiringuito".

Per fer-ne ús cal reservar l'espai a l'Ajuntament.

Pista poliesportiva

L'actual pista poliesportiva ha tingut usos molt variats al llarg dels anys. El paviment desgastat ha aguantat les diverses riuades i ha estat adaptat a diversos usos al llarg dels anys: pista de bitlles, de tenis, i actualment de futbol sala i basquet.

També és l'espai on s'hi celebren algunes festes populars de Borgonyà.

Espai d'ús públic.

Pista poliesportiva de Borgonyà
Parc infantil zona esportiva Borgonyà

Jocs infantils

Des de sempre hi ha hagut espais d'esbarjo pels mes petits a la zona esportiva. Actualment hi ha una barreja de jocs infantils antics, que han aguantat el pas dels anys, i jocs moderns.

Espai d'ús públic.

El Xiringuito

Temporalment només obre els dies que hi ha partit de futbol en l'horari del partit.

Des de l'inici la zona esportiva de Borgonyà ha disposat d'un espai de restauració. Inicialment era un petit edifici on es servien begudes durant els partits. Actualment és un bar restaurant, que obre els dies de partit, així com també durant els mesos de primavera i estiu, aprofitant la temperatura més agradable que proporciona ser aprop del riu Ter.

Xiringuito Borgonyà

Respectem i tinguem cura de la zona esportiva

Utilitzeu les papereres.

Si detecteu algun element deteriorat o malmès aviseu a l'Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló per tal de que pugui ser reparat.

Gràcies per la vostra col·laboració