Èxit de la Jornada de Voluntariat “Neteja de la llera del riu Ter a Borgonyà”

Una quarantena de persones varem participar a netejar la llera del riu Ter a Borgonyà que varen omplir tres contenidors de brossa.

La neteja la llera del riu Ter a la part posterior de la fàbrica de Borgonyà, en un tram d’uns 500 metres que va des de la zona esportiva fins a la desembocadura del canal de la fàbrica.

La majoria de residus que es varen trobar varen ser plàstic, provinents segurament dels horts que es va emportar el riu en la darrera riuada. Tot i això també s’han detectat plaques de teulada ondulades, que per seguretat dels voluntaris no s’han tocat. En els propers dies es traslladara a les autoritats pertinents l’avís per tal que puguin definir la millor forma per retirar-los.

Des del Grup de Defensa del Ter s’ha denunciant que aquesta actuació l’hauria de realitzar l’administració pública enlloc de dedicar milers i milers d’euros a tallar arbres.

La jornada ha estat possible gracies als voluntaris i voluntàries del Grup de Defensa del Ter, Escoltes de Torelló,  Fundació Social pel Suport Solidari de Santa Eugènia de Berga, CRAE Osona i als veïns i veïnes de Borgonyà que han col·laborat.

També podeu llegir la nota de premsa que ha publicat el Grup de Defensa del Ter

Èxit de la Jornada de Voluntariat “Neteja de la llera del riu Ter a Borgonyà”